T: +386 (0)41 906 149, F: +386 (0)1 256 49 25, E: izobrazevanje@investicije.eu, www.investicije.eu

Replika Invest, znanje za investicije d.o.o.

VSTOPI V E-UČILNICO

Računalniška in spletna orodja

Računalniška in spletna orodja

Na področju tehnologije so spremembe tako rekoč stalnica in zahteve po znanju računalniških in spletnih orodij med zaposlenimi so zato vedno večje in strožje. Mlajše generacije tovrstno znanje jemljejo kot nekaj samoumevnega, starejšim pa predstavlja nekaj novega in zahtevnega. Da bi tudi starejše opogumili za uporabo računalniških in spletnih orodij na delovnem mestu ter jim dokazali pomembnost le-teh, smo pripravili vsebinski sklop Računalniška in spletna orodja.

Sklop je primeren predvsem za starejše osebe, ki se pri svojem delu soočajo z uporabo računalniških in spletnih orodij. Osredotočili smo se na uporabna znanja, ki se dotikajo MS Office orodij in učinkovitosti uporabe interneta.

Računalniška in spletna orodja - osnovni paket

Cena: 500 EUR + DDV

Cena vključuje:

 • Izbor 3 e-gradiv iz sklopa
 • 60-dnevni tečaj
 • predstavitvena delavnica
 • preverjanje znanja
 • mentorstvo v času trajanja e-izobraževanja

Računalniška in spletna orodja - razširjen paket

Cena: 900 EUR + DDV

Cena vključuje:

 • Izbor 6 e-gradiv iz sklopa
 • 60-dnevni tečaj
 • predstavitvena delavnica
 • preverjanje znanja
 • mentorstvo v času trajanja e-izobraževanja

Windows 7

To e-gradivo je namenjeno spoznavanju učinkovitega in varnega vstopa v svet uporabe osebnega računalnika, sistema Windows in aktualnih spletnih storitev. Udeleženci spoznajo osnovne operacije, potrebne za upravljanje z računalnikom: zagon in zapiranje programov, uporaba namizja ter organiziranje map in datotek. Udeleženci spoznajo tudi različne prilagoditve operacijskega sistema Windows 7. Naučijo se, da si lahko sistem prilagodijo po svoji meri ter si s tem olajšajo delo. Prav tako spoznajo namen protivirusne zaščite in se seznanijo s problemi, ki nam jih lahko povzroči z virusom okužen računalnik. Seznanijo pa se tudi z delovanjem ter uporabo tiskalnika.

E-gradivo Windows 7 je sestavljeno iz več podgradiv: Koncepti IT; Prva izkušnja; Upravljanje datotek in map; Pripomočki in bližnjice.

Word 2007

E-gradivo Word 2007 je namenjeno organizacijam, ki želijo svojim zaposlenim ponuditi znanje o oblikovanju besedil na enostaven in učinkovit način. Izdelava in oblikovanje dokumentov v Wordu je postala nekaj vsakdanjega, s tem paketom pa se bodo tudi vaši zaposleni naučili pripraviti pregledne in stilsko bogate dopise in dokumente.

E-gradivo Word 2007 vključuje delo z dokumenti, njihovo kreiranje, poimenovanje in shranjevanje. Udeleženci programa se naučijo, kako dokumente popravljati in kako prenesti ali kopirati dele besedila med dokumenti. Spoznali bodo možnosti oblikovanja znakov, odstavkov in celotne strani ter priprave na tisk. Udeleženci se naučijo v Wordov dokument dodati nogo in glavo, obenem pa osvojijo tudi osnovno znanje o slogih in izdelajo lastno kazalo.

E-gradivo Word 2007 sestavlja več podgradiv: Dokumenti; Vnos in urejanje; Oblikovanje besedila; Napredno oblikovanje; Priprava za tisk.

Prednosti izvedbe izobraževanja v obliki e-tečaja:

 • Učenje kjerkoli in kadarkoli.
 • Hitra in enostavna izvedba usposabljanja velikega števila zaposlenih preko spleta.
 • Možnost izobraževanja od doma, kar ne moti delovnega procesa vašega podjetja.

Excel 2007

E-gradivo Excel 2007 je namenjeno organizacijam, ki se pri svojem delu srečujejo s tabelami, grafi, formulami in želijo svojim zaposlenim ponuditi znanje o delu z Excelom na enostaven in učinkovit način. S pomočjo omenjenega e-gradiva bodo vaši zaposleni sposobni učinkovito obdelovati podatke ter jih predstaviti v prepričljivih poročilih.

V okviru e-gradiva Excel 2007 udeleženci spoznajo osnove uporabe programa Excel. Seznanijo se s preprostim uporabniškim vmesnikom in zmogljivimi orodji za kalkulacije ter izdelave grafov.

E-gradivo Excel 2007 je sestavljeno iz več podgradiv: Upravljanje z zvezki; Vnos in urejanje; Osnovno o seznamih; Formule in funkcije; Oblikovanje.

Prednosti izvedbe izobraževanja v obliki e-tečaja:

 • Učenje kjerkoli in kadarkoli.
 • Hitra in enostavna izvedba usposabljanja velikega števila zaposlenih preko spleta.
 • Možnost izobraževanja od doma, kar ne moti delovnega procesa vašega podjetja.

Prehod na Office 2010

Office 2010 ponuja vrsto ukazov za oblikovanje, ki nam pomagajo dokumente izdelati hitreje ter jih narediti privlačnejše. Ukazi na traku so nam še bolj dosegljivi in vidni, oblikovanje besedila s slogi je postalo še enostavnejše, prav tako izdelava kazal, številčenje strani, izdelava glave in noge in še veliko več.

V okviru tega e-izobraževanja se udeleženci naučijo uporabljati množico različnih orodij, ki pohitrijo izdelavo dokumenta ter dokumentu dajo vizualno všečnost in profesionalen videz.

V e-gradivu Prehod na Office 2010 sta na voljo dve podgradivi: Word 2012; Excel 2010.

Internet in E-pošta

Sodobnega komuniciranja si brez interneta ne predstavljamo več. V okviru tega e-izobraževanja udeleženci izvedo kaj je internet in kako se povezati s svetovnim spletom. Udeleženci spoznajo prednosti in slabosti sodobne komunikacije ter kako hitro in enostavno do kvalitetnih informacij, tako v slovenskem kot tudi svetovnem prostoru. Paket vključuje spoznavanje programa Outlook Express, s katerim se udeleženci naučijo pošiljati in prejemati elektronsko pošto, sporočilom pripenjati datoteke in organizirati naslove elektronske pošte (adresar). E-gradivo vključuje tudi spoznavanje zelo uporabnih elektronskih storitev v obliki neposredne komunikacije (chat), elektronske trgovine in bančništva.

E-gradivo Internet in e-pošta sestavljata podgradivi Svetovni splet ter E-pošta.

Ostali računalniški tečaji

Poleg osnovnih računalniških e-gradiv vam ponujamo tudi:

- Microsoft PowerPoint
- Microsoft Access – osnovni tečaj
- Adobe Ilustrator – začetni tečaj
- Adobe InDesign – začetni tečaj
- Adobe Photoshop – začetni tečaj

Cena v okviru teh izobraževanj se določa glede na čas izvedbe izobraževanj, kraj izvedbe ter število udeležencev.