T: +386 (0)41 906 149, F: +386 (0)1 256 49 25, E: izobrazevanje@investicije.eu, www.investicije.eu

Replika Invest, znanje za investicije d.o.o.

VSTOPI V E-UČILNICO

e-točka

Preko E-točke lahko uporabniki z geslom dostopate do e-izobraževalnega portala, ki ponuja izbrane učne vsebine. Preprosto vpišite svoje uporabniško ime in geslo, in že lahko začnete z učenjem.

E-točko smo ustvarili z namenom, da vam kar najbolj olajšamo iskanje informacij, ki jih lahko pridobite sami. Pripravili smo vam povezave do aktualnih nepremičninskih iskalnikov, preko katerih boste v nekaj korakih prišli do potrebnih podatkov.

Iskalniki vam omogočajo iskanje nepremičnin po številki parcele ali naslovu, iskanje parcelnih številk na nepremičninah, podatke o stavbah in delih stavb, prostorske podatke izbranih občin in iskanje drugih povezanih podatkov. Dodali smo še nekaj koristnih povezav pri poslovanju z nepremičninami, ki vam utegnejo pomagati in prihraniti nekaj časa.

Poleg naštetega vam omogočamo tudi pridobitev in tolmačenje izpiskov iz Zemljiške knjige nepremičnin. Za več informacij nas This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

ODGOVARJAMO NA VPRAŠANJA

Če želite nasvet o e-učenju ali imate vprašanje,
nam pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Investicijske informacije

 • Preverite tujega partnerja

  Preko sistema VIES (vat number validation) lahko preverite obstoj davčne številke tujega poslovnega partnerja. V iskalniku enostavno poiščite državo partnerja, v polje vat number pa vpišite davčno številko, ki jo želite preveriti.
  VIES

 • Aktualno

  V spodnji povezavi so predstavljene vse pomembnejše novosti novega Zakona o graditvi objektov.
  Novosti ZGO-1B

 • Gradbeno dovoljenje

  Postopek pridobitve gradbenega dovoljenja

 • Cenitev nepremičnin

  Razlogi, zaradi katerih potrebujemo cenitev nepremičnin

 • Davki in kapitalski dobički

  Pri prenosu nepremičnin ja davčni vidik eden najpomembnejših. V okviru Skupine Replika vam lahko zagotovimo načrtno optimizacijo vaše davčne obveznosti.

 • Pravni nasveti

  Ste vedeli, da je za spremembo namembnosti nepremičnine potrebno gradbeno dovoljenje?

 • Zemljiški dolg

  Zemljiški dolg je pravica stvarnega prava, katere vsebina je zahtevati poplačilo denarnega zneska iz vrednosti nepremičnine pred drugimi upniki s slabšim vrstnim redom. Zemljiški dolg ima podobne lastnosti kot zastavna pravica, le da je možen le na nepremičnini in kot zavarovanje obveznosti ni odvisen od obstoja terjatve, za katero je bil ustanovljen.

 • Lokacija nepremičnin

  Pri nepremičninah pogosto ne moremo pridobiti vseh potrebnih podatkov, zato si moramo pomagati na različne načine in s pravilnimi kombinacijami iskanja.

1/3